ELÄMÄNI ENSIMMÄINEN RAAKAKAKKU

Olen jatkanut sokeritonta elämää jo kohta neljä viikkoa. Okei okei olen antanut tänä aikana kahtena päivänä itselleni luvan sokeriherkutteluun. On ollut ihanaa huomata, miten sokerikoukku on antanut periksi eikä sokeria ole tehnyt enää oikeastaan ollenkaan mieli. 

Sokerileivonnaisille on olemassa paljon terveellisempiä vaihtoehtoja ja lähdin valmistamaan elämäni ensimmäistä raakakakkua kylään tuleville ystäville. Homma ei mennyt aivan niin kuin Strömsössä, kun blenderin tehot hiipuivat ja sauvasekoitinkin meinasi kyykähtää, mutta sain kuin sainkin lopulta kakun valmistettua.

Mustikkaraakakakku

pohja:

2 dl pähkinäsekoitusta
1 dl mantelilastuja
2 dl taateleita
2 dl raakakaakaojahetta

täyte:
3 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuja)
1 dl taateleita
1,5 dl kookosöljyä
1 dl kookosmannaa
1/2 tl bourbon vaniljajauhetta
5 dl mustikoita

Vuoraa n. 22 senttiä halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita pohjan ainekset massaksi blenderillä. Painele massa tiiviisti vuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään odottamaan täytteen valmistumista. 

Laita yön yli lionneet cashewpähkinät blenderiin ilman liotusvettä. Sulata vesihauteessa kookosöljy ja kookosmanna. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä massa pohjan päälle vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään pariksi tunniksi. Ota sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kakun päälle voi laittaa koristeeksi esimerkiksi mustikoita ja kookoshiutaleita.Kakusta tuli mielestäni yllättävän hyvää ja se maistui ystävillenikin. Mieheni taas sitten ei oikein ymmärtänyt tällaisen "terveyskakun" päälle.

Ei kommentteja