TÄKÄNÄ

Muistin yhtäkkiä yhtenä päivänä, että lapsuudenkodissani oli ollut joskus kauan sitten (siis vähemmän kuin 36 vuotta sitten, mutta enemmän kuin 25 vuotta sitten) kivan näköinen seinävaate isoveljeni huoneen seinällä. Jotenkin kummasti mieleeni oli jäänyt, että seinävaate ilmestyi veljen huoneen seinään isän vaihdettua sinne tapetit. 

Siltä istumalta laitoin äidilleni tiedustelua, onko muistoihini kimmonnut kapistus edelleen olemassa. Ja olihan se. Äitini oli lainannut sitä toisaalle, mutta järjesti sen heti saatavilleni, kun ilmoitin mahdollisesti haluavani seinävaatteen kotiimme.

Äitini kertoi, että tällainen seinävaate on nimeltään 'täkänä'. En ollut ikinä kuullutkaan. Vanhempani ovat saaneet täkänän tuparilahjaksi äitini siskolta vuonna 1979. Ja nyt 37 vuotta myöhemmin se koristaa minun kotiani. 

Täkänä koostuu kahdesta samanaikaisesti kudotusta kappaleesta, eli toisella puolella on musta auringonkukka valkoisella pohjalla. Olisin voinut tietysti siitäkin puolesta ottaa kuvan, mutta enpä kuvaushetkellä tajunnut. Ajatuksena kun oli heti, että valkoista seinää vasten täkänä näyttää parhaimmalta juuri näin päin.

Tämä täkänä on mun mielestä aika kiva! Eikö?
Voit seurata blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.
Lisäksi löydät minut myös Instagramista, Pinterestistä ja Twitteristä

2 kommenttia

  1. Ei, tämä täkänä ei ole kiva, vaan AIVAN IHANA! Onko sinulla tietoa kuka tämän on tehnyt tai onko sillä joku nimi? Itsekkin olen perinyt äidiltä mustavalkoisen täkänän, mutta se on hyvin yksinkertainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Auli! En valitettavasti tiedä täkänän tekijää tai nimeä. Täkänässä itsessään ei ole mitään merkintää.

      Poista