HYLLYSTÄ PÖYDÄKSI JA VIERASHUONEEN MUUTOKSIA

Terveiset sairastuvalta. Poju sairastui viime keskiviikkona vesirokkoon ja minä itse sain jostakin ihan kammottavan yskän. Olin ihan kanttuvei koko viikonlopun. Pojun näppylöiden kutina yöaikaan, oma unta häiritsevä yskäni sekä kolmen tunnin välein heräilevä Typy takasi lauantai-sunnuntai välisenä yönä sen, ettei paljoakaan tarvinnut silmiä ummistaa. Onneksi mies oli kotona pitämässä huolta lapsista, kun itse makasin sohvan pohjalla suurimman osan ajasta. Typy on toistaiseksi terve, mutta suurella todennäköisyydellä hänelläkin on kohta vesirokko. Kunhan saisin itseni kuntoon ennen sitä.

Se sairasteluista. Oli minulla ihan muutakin asiaa. Nimittäin työ-/vierashuoneemme on saanut jokin aika sitten hieman uutta ilmettä ja huoneen käyttötarkoitus on myös muuttunut. Aiempia kuvia huoneesta näet täältä. Poju ei jostain syystä uskalla leikkiä yksin yläkerrassa omassa huoneessaan, joten hätäratkaisuna tästä alakerran ainoasta makuuhuoneesta tehtiin vieras- ja työhuoneen lisäksi myös leikkihuone. Tämä huone on toiminut myös mieheni makuuhuoneena kesästä lähtien, koska meidän parisängyssä on jostain syystä aikamoinen ruuhka yöaikaan:D. Sen lisäksi mies herää aamulla kukonlaulun aikaan töihin ja alakerrassa nukkuessaan hän ei herätä meitä muita. Järjestely on siis ollut ihan ok ainakin toistaiseksi, mutta toivottavasti ei kuitenkaan pysyvä.


Tilaa säästääksemme sain idean tehdä ennen Pojun huoneessa olleesta hyllystä pöydän ja hyllyn yhdistelmän. Kuvan hyllystä aiemmin näet täältä. Muutokseen tarvittiin vain sopivan kokoinen pala koivuvaneria, joka porattiin kiinni alimpaan hyllytasoon. Lisäksi tämä viritelmä oli kiinnitettävä kulmaraudoilla seinään, koska pöytälevyyn ei paljoakaan tarvitsisi nojailla saadakseen koko komeuden kaatumaan.


Pöytälevystä tehtiin niin syvä, että aikuisenkin jalat mahtuvat sen alle kunnolla ja pöydän ääressä on helppo istua. Halusin jättää levyyn koivupinnan näkyvin, joten ainoastaan öljysin sen pariin kertaan kirkkaalla työtasoöljyllä.


Tämä diy-idea on todettu todella toimivaksi ja Poju tykkää kovasti piirrellä ja askarrella pöydän äärellä. Toki tilanne on nyt se, että yläkertamme on käytössä ainoastaan yöaikaan ja silloinkin vain toinen yläkerrassa sijaitsevista makuuhuoneistamme:D, mutta eiköhän nämä kuvio tästä muutu, kun lapset taas kasvavat vähän lisää.
Tietoisesti en esittele kuvissa muuta kuin tämän nurkan tästä huoneesta, koska muulta osin huone ei juurikaan hivele sisustussilmääni Typyn hoitopöytineen ja miehen petaamattomine sänkyineen:D.

No mutta mitäs tykkäätte tästä diy-toteutuksesta?


Voit seurata blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.
Lisäksi löydät minut myös Instagramista, Pinterestistä ja Twitteristä.

2 kommenttia

 1. Ihan törkeen hyvä idea ja tosi toimiva!
  Mistä toi hylly o muute hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miten mulla on voinut jäädä vastaamatta tähän?!?! ANTEEKSI!
   Hylly on ostettu kirpputorilta muutama vuosi sitten.

   Poista