HELPPO JA HERKULLINEN BANAANILEIPÄ


Teimme Pojun kanssa yhtenä päivänä ensimmäistä kertaa banaanileipää, kun hedelmäkorissa lojuneet banaanit alkoivat näyttää jo vähän liian mustuneilta. Banaanileipä on todella helppo valmistaa ja maistuu hyvältä niin voin tai vaikka omenahillon kanssa. Noh meidän nirsoilija (Poju) ei ylläri ylläri tästäkään leipomuksestaan pitänyt


 BANAANILEIPÄ

3 banaania
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl piimää (maitokin käy)
1 dl voisulaa
1 muna
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 rkl siirappia


Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja sekoita muussatut banaanit joukkoon. Lisää piimä, voisula, siirappi ja muna ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina (voipaperilla vuorattuun) leipävuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Jäähtymisen jälkeen säilytä tiukasti pussissa, jotta leipä ei pääse kuivumaan. Banaanileivän maku vain paranee vanhetessaan.






4 kommenttia