DIY-LAMPPU OLOHUONEESEEN

Olin jo pitkään aivan kyllästynyt olohuoneemme kattolamppuun ja miettinyt pääni puhki millaisen lampun haluaisin vanhan tilalle. Ihastuin taannoin Ay Illuminate Z5-valaisimeen, mutta ei nyt juuri satu olemaan lähes neljää sataa euroa ylimääräistä sijoittaa lamppuun. Aikani pähkäiltyäni päätin koittaa tehdä lampun itse, mukaillen lamppuihastukseni muotoja ja olemusta. 


Ihan ensin suuntasin rautakauppaan ostamaan tarvikkeita. Tähän projektiin tarvittiin rautakaupasta lähes kymmenen metriä reiällistä vannenauhaa ja kymmenen ruuvia sekä hattumutteria. Lisäksi tarvittiin lampun johto, valon läpäisevää (puuvilla)kangasta sekä puuvillanauhaa kankaan kiinnittämiseen. Lampun johdon löysin Clas Ohlsonilta, kankaan leikkasin varastosta löytyneestä vanhasta verhosta ja puuvillalankaa ostin askarteluliikkeestä. 

Kehikon kasaaminen vaati hieman mittailua ja pähkäilyä, mutta yllätävän helposti se onnistui. Vannenauhan kanssa kannattaa olla varovainen, se on tosi terävää ja sain sillä ruhjottua toisen käteni. Kankaan mittailun kanssa en ollut niin justiinsa ja siitä tuli sitten vähän sen näköinenkin, mutta sopinee hyvin vinksahtaneeseen kehikkoon.


Koska lampusta tuli melko korkea, ei sitä voinut sijoittaa aiemman lampun paikalle, vaan mies kiinnitti koukun sohvapöydän yläpuolelle, johon lampun johto ohjattiin ja lamppu saatiin kivasti pöydän päälle ja tarpeeksi matalalle. 
Tykkään tekeleestäni kovasti ja kaikessa epätäydellisyydessään se sopii mielestäni olohuoneeseemme täydellisesti. Vai mitäs te tykkäätte?


Voit seurata blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa.
Lisäksi löydät minut myös Instagramista, Pinterestistä ja Twitteristä.

Ei kommentteja