NÄIN MEILLÄ VAUVA-ARKI EI SUJU


Niin se vauva-arki, millaista se meillä onkaan. Voin sanoa, että tällä hetkellä tuntuu melko rankalta. Typyn jopa seitsemän tunnin unipätkät öisin ovat muisto vain ja ne ovat vaihtuneet 15 minuutin - kahden tunnin pätkiin. Viime yö oli sarjassaan surkein sisältäen vauvan jatkuvaa heräilyä ja lohdutonta itkua, eikä äidinkään itku kaukana ollut. Niin, että mitä ihmettä oikein on tapahtunut? En todellakaan tiedä. Neljä kuukautta tuli täyteen ja tuntuu, että öiset ilmavaivat ovat pahentuneet ja pitävät Typyä hereillä. Lisäksi hän on tällä hetkellä hieman nuhainen, joka ei varmasti auta asiaa. Eikös niiden vatsavaivojen pitäisi tässä vaiheessa olla paranemaan päin?! Olen myös kuullut neljän kuukauden yöhulinoista. Sitäkö tämä siis on? En tiedä, mutta nyt meillä nukutaan melkoisen huonosti. Olin ajatellut täysimettää puolen vuoden ikään, mutta pitääkö nyt muka kuitenkin aloittaa kiinteä ruoka, jos sillä onkin vaan nälkä? Tämä on kyllä sellaista salapoliisityötä tämä vauvan tarpeiden ymmärtäminen, että ei mitään rajaa. Ja sitten kun yrittää väsyneenä pää sumussa ratkoa näitä ongelmia ja miettiä, että mikä olisi paras ratkaisu, lopputulema on, että ratkaisua ei synny. Aivot junnaavat paikoillaan eikä ajatus yksinkertaisesti vain kulje suuntaan eikä toiseen. 


Tällaisen yön jälkeen ei kauheasti helpota, että mieheltä tulee töistä ilmoitus, että joutuu jäämään aamuvuoron perään vielä iltavuoroonkin. Tiedossa siis piiiitkä päivä lasten kanssa yksin. Onneksi Pojulla on pelipäivä, (joka meillä on kerran viikossa,) ja voin antaa hyvällä omallatunnolla hänen uppoutua Pleikkarin pariin. Nyt kun Typy vielä nukkuisi pitkät päiväunet ulkona vaunuissa ilman väli-itkuja, niin saisin itsekin lepäiltyä. Eiköhän tästä taas jotenkin selvitä. Pitää vaan koittaa muistaa, että tämäkin vaihe on väliaikaista ja niitä hyviäkin öitä ja päiviä vielä varmasti tulee.


Toivon, että saan pian kertoa, miten hienosti taas sujuu.

Mukavaa ja toivottavasti pirteämpää viikonloppua teille kaikille!

6 kommenttia

 1. Voisiko olla jo hampaista kyse? Meillä alkoivat molemmat puskea niitä tuon ikäisinä. Yöunet ovat kyllä sellainen asia, ettei niitä osaa kunnolla arvostaa ennen kuin ne on menettänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nukuttu onneksi jo jonkin aikaa paremmin. Yhtäkään hammasta ei ole vielä puhjennut, eli niitä odotellessa. Yöunien menettäminen on kyllä yksi veemäisimmistä asioista mitä tiedän.

   Poista
 2. Tsemppiä! Meillä hyvin nukkuva, tyytäväinen vauva oli ihan eri tapaus rotarokotteen jälkeen.En sitten vikaa erää ottanut enää, tuli niin mahavaivaiseksi rokotteen jälkeen. Ja se kesti monta viikkoa, just kun sai rauhottumaan, niin tuli toinen erä rokotteesta o_O
  Nyt ollaan palattu taas normi-hyviin uniin ja iloisiin kujerruksiin.
  Meillä ei oo kukaan muu lapsi (3 kpl) reagoinu tuohon rotarokotteeseen noin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nukuttu taas jo paremmin paitsi viime yönä heräiltiin useamman kerran Luulen että tällä kertaa kiinteiden aloittaminen saa vatsanväänteitä aikaiseksi.

   Poista
 3. I feel you Maiju!Mä en oo nukkunu viimeisen 10kk aikana yhtään täysinäistä yötä.Meidän tyttö ei yksinkertaisesti nuku.:( Seuraavaks aiotaan kokeilla tytön siirtämistä omaan huoneeseen.Päiväunet on ok.Tsemppiä sinne kovasti.Kyllä se toivottavasti helpottaa!t.Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaa tosi kurjalta. Toivottavasti teillä on omaan huoneesee siirtäminen tuonut apua öihin. Täällä on nyt mennyt jo aika pitkää yöt tosi hyvin, mutta viime yönä taas heräiltiin useammin.

   Poista