JOKO TEILLÄ NUKUTAAN KAPALOPUSSISSA?


Meillä esikoinen oli aika huono nukkuja ainakin puolen vuoden ikäiseksi.  Öisin heräiltiin puolenkin tunnin välein eikä päivisin nukuttu kuin liikkuvissa vaunuissa. Olin todella poikki. Poju taisi kärsiä refluksivaivoista, luulisin. Muistan hyvin ensimmäisen kerran, kun pisin unipätkä oli viisi tuntia ja ikää neljä kuukautta. Tästä oli vielä pitkä matka kokonaisiin öihin. Yösyötöt loppuivat pikkuhiljaa noin seitsemän kuukauden iässä, kun Poju siirrettiin nukkumaan omaan huoneeseen. Ainakin vuoden ikään saakka tuttia täytyi käydä antamassa useammankin kerran yössä. Katkottomia öitä alkoi olla pikkuhiljaa useammin, kun ylitettiin yhden vuoden ikä. Olisipa tuolloinkin ollut mahdollisuus turvautua ihmeelliseen Love to Swaddle Up-kapalopussiin. Tosin en olisi silloin varmaan osannut tällaisesta edes unelmoida.


Typy on ollut alusta asti melko hyvä nukkuja. (Koputan puuta.) Hän on nukkunut jo useamman kerran jopa seitsemän tuntia yöllä putkeen heräämättä. Tosin nyt on menty jonkin aikaa taas parilla kolmella yösyötöllä, mikä ei kuitenkaan ole niinkään huono asia, koska paljon huonomminkin voisi olla. Ikää Typyllä on nyt siis vajaat neljä kuukautta. 

Melkein alusta saakka olen laittanut hänet yöksi Love to Swaddle up-kapalopussiin, jolla on selvästi unia rauhoittava vaikutus. Love to Swaddle Up on kapalopussi, joka antaa vauvan nukkua luonnollisessa ja turvallisessa asennossa kädet pään yli ojennettuina. Kädet siivissä antaa vauvalle mahdollisuuden rauhoittaa itse itsensä takaisin uneen viemällä käden suuhun tai silittämällä poskea. Lisäksi kapalopussi on vatsan kohdalta napakka, jolloin se antaa vauvalle turvallisuuden tunteen. Tämä ihmeellinen kapalopussi antaa lapselle ja koko perheelle mahdollisuuden parempiin yöuniin. 


Ensin meillä oli käytössä s-koko Original-kapalopussista. Sen jäädessä nopeasti pieneksi Typyn kasvaessa hurjaa vauhtia sain tuotteen maahantuojalta Baba Expressiltä käyttöömme M-koon 50/50-kapalopussista, jossa käsille tarkoiteut siivet on mahdollista avata vapauttaen vauvan kädet, vauvan oppiessa kääntymään ympäri. Vielä meillä ei ole käsiä vapautettu, mutta ei varmasti mene kauaa, kun sängyssä jo pyöritään.

Kapalopusseja on saatavana useampaa eri mallia, kokoa sekä väriä.
Mikäli tilaat kapalopussin Baba Expressin verkkokaupasta viimeistään 24.1., saat ilmaiset postikulut koodilla MAIJU.

Love to Swaddle Up-kapalopussin jälleenmyyjät löytyvät täältä.


*Kapalopussi saatu blogin kautta.


Ei kommentteja